Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fricandeau gevuld recept
Fricandeau gevuld recept

Fricandeau gevuld


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het vlees overlangs bijna geheel doorsnijden en openslaan. Wrijf het van binnen en van buiten in met zout en peper. Verhit circa 25 gram van de boter of margarine in een braadpan en fruit hierin de gesnipperde ui. Voeg daarna de plakjes champignons toe, de olijven, zilveruitjes, gesnipperde augurken, kappertjes, de tomaatstukken, pruimen en rozijnen, ketchup en kruiden. Goed roeren en alles even laten sudderen. Proef of er nog wat kruiden bij moeten. Vul de fricandeau met deze vulling, maar hou een beetje apart voor de saus. Als de vulling te nat is, even uit laten lekken in een vergiet. Het vlees dichtklappen en dichtnaaien of met keukengaren vastbinden. Smeer het vlees aan alle kanten in met mosterd. Verhit de rest van de boter in de pan en braad hierin de fricandeau gaar en bruin, in ongeveer een klein uurtje. Regelmatig bedruipen en zo nu en dan omkeren. Haal het vlees uit de pan, hou het warm onder aluminiumfolie en maak de saus af door de achtergehouden vulling door de saus te roeren en de sherry erbij te schenken. Proeven en zonodig nog kruiden aan de saus toevoegen. Het vlees vr het opdienen in dikke plakken snijden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit fricandeau gevuld recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven