Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken dikke lende recept
Gebakken dikke lende recept

Gebakken dikke lende


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd 4 mooie steaks van 200 gram.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Kruid het vlees met zout en gekneusde witte en zwarte peperkorrels.
Laat het een minuut of 10 rusten
Maak in een koekenpan de geklaarde boter zeer heet.
Bak de steaks snel aan alle kanten bruin.
Let er op dat u op tijd de warmtebron tempert om te voorkomen dat de gekneusde peper verbrandt.
Laat het vlees even op een laag pitje doorgaren tot het gaar aanvoelt (Kerntemperatuur 52 C).
Haal het vlees uit de pan en leg het aan de kant.
Giet de boter af.
Doe de groene peper in de pan.
Giet een scheut Cognac in de pan en flambeer de peperkorrels.
Blus af met fond en wijn.
Reduceer op hoog vuur tot ongeveer een derde is overgebleven.
Voeg de room toe en reduceer verder tot de room bindt en een mooie gladde saus ontstaat.
Maak de borden op met het vlees.
Drapeer de saus over het vlees.
Hierbij kan je gekookte aardappels serveren.
Maar ook frietjes passen uitstekend bij dit gerecht.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken dikke lende recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven