Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehakt met boontjes en cashews recept
Gehakt met boontjes en cashews recept

Gehakt met boontjes en cashews


Ingrediënten


Bereidingswijze


Als je sugarsnaps of peultjes neemt, alleen afhalen en wassen. Indien je liever sperzieboontjes hebt, deze eventueel in 2-en breken en na het afhalen en wassen eventjes blancheren, ongeveer 2 a 3 minuten in kokend water. De margarine en/of olijfolie in een wok verhitten en hierin het gehakt rul en bruin bakken. Indien nodig met een vork of pureestamper uit elkaar halen. Het gehakt uit de wok halen en opzij zetten. Indien nodig nog wat extra margarine en/of olie in de wok doen en hierin ui, knoflook, paprika en tomaten fruiten. Niet te zacht laten worden. Dan de Sajoer boontjesboemboe, wat ketchup, ketjap, laurierblad, zout en peper naar smaak toevoegen. Proeven en indien nodig nog meer van het een of ander ingrediŽnt erbij doen. Het gehakt gaat dan weer in de wok bij het uimengsel. Goed roeren en weer proeven. Wil je het pittiger, dan meer sajoer of chilisaus gebruiken. Is het gerecht te droog of wil je meer saus, doe dan wat kokend water erbij. De boontjes toevoegen en roerend wokken. De bonen moeten knapperig blijven. Op het laatst de cashewnoten, olijven en het bosui toevoegen en heel even warm laten worden.

Serveersuggesties

De cashewnoten kun je weglaten of door door pinda's vervangen. De Sajoer boontjesboemboe kan vervangen worden door Indische kruiden, zoals laos, ketoembar etc. Dit gerecht kun je van te voren klaarmaken en zelfs invriezen, maar dan de cashewnoten en bosui pas toevoegen als je gaat eten. Lekker met witte rijst of pasta.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehakt met boontjes en cashews recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven