Gehaktbrood met roomkaas en tomatensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Laat de goed uitlekken en snijd ze in blokjes.
    Roer de en het door elkaar.
  2. Week het brood in het water.
  3. Pel de en snipper er 2 van.
    Kneed het , het uitgedrukte brood, de gesnipperde , de , en en door elkaar.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
    Snijd een diepvrieszakje open en druk daarin het plat tot een rechthoek (ca. 28 x 30 cm).
  5. Smeer de gelijkmatig over het en laat rondom een rand van ca. 2 cm vrij.
  6. Strooi de geroosterde paprika erover.
    Rol het vanaf de lange kant op en druk de uiteinden goed dicht. (verwijder het plastic).
    Leg de gehaktrol met de naad aan de onderkant op een met bakpapier bekleed bakblik of bakplaat en bak ca. 1 uur in de oven.
  7. Leg na 15 minuten van de baktijd de plakken ontbijtspek op de gehaktrol en bak verder.
    Snijd de rode in de lengte in, verwijder de zaadlijsten, was de rode en snijd hem in ringetjes.
  8. Snipper 1 ui en pel en snipper de knoflook.
  9. Verhit de in een pan en fruit de ui en de knoflook.
  10. Bak de rode en de kort mee.
  11. Blus af met de .
  12. Breng het geheel aan de kook en laat ca 5 minuten koken op laag vuur.
  13. Breng op smaak met , en wat .
    Serveer het gehaktbrood met de tomatensaus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomkaas en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bacon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
594 kcal
29%3564 kcal
Vetten
44 g.
63%264 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehaktbrood met roomkaas en tomatensaus