Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktrol recept
Gehaktrol recept

Gehaktrol


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien en knoflook schoon en versnipper deze. Verhit de olie in een koekenpan fruit de ui tot het er glazig uitziet, nu de knoflook en de oregano toevoegen en kort meebakken. Voeg het gehakt toe, maak het los met een houten spatel en bak het licht bruin. Meng de tomatenketchup, mosterd, wat zout en peper en de helft van het losgeroerde ei erdoor. Laat het gehaktmengsel afkoelen, schep eventueel vocht eruit. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol deze uit tot een lap van ca. 20 x 20 cm. Verdeel de lap in gedachten in drieŽn. Snijd de buitenste delen schuin in om de 1,5 cm een snede (dit is later voor het vlechtwerk) beleg het met de ham, verdeel het gehaktmengsel over het middelste deel en vouw de ham over het gehaktmengsel. Bestrijk de insnedes met ei. Vouw de bovenste en onderste deegreepjes langs de rol zodat er een soort bakje ontstaat. Vouw nu de overige deegreepjes om beurten van rechts en van links over de gehaktrol naar het midden toe. Bestrijk na het vlechtwerk het geheel opnieuw in met ei. Leg het ingepakte gehakt nu op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Serveer er kerriesaus tomatensaus en gefrituurde krielaarappelen bij. Extra voor de feestdagen: Braad een rollade mooi bruin en gaar. Omwikkel deze met gekruide kalfsgehakt, en een mooie ham. Verdere bereiding als hierboven beschreven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktrol recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven