Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktrolletjes recept
Gehaktrolletjes recept

Gehaktrolletjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snijd de ui zeer fijn. Snijd de prei in dunne ringetjes. Smelt 15 gram boter in een kleine koekenpan en fruit de ui zachtjes 5 minuten. Prak in een kom de aardappel fijn. Voeg het gehakt, paneermeel, zout, de helft van de slagroom, ei en paneermeel toe. Voeg ook de gefruite ui toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 8 porties. Druk elk portie met natte handen uit tot een vierkant lapje. Leg er wat prei en peterselie op en rol het gehakt om de vulling. Leg de rolletjes 1 uur afgedekt in de ijskast om op te stijven. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en braad de rolletjes rondom bruin en in 10 minuten gaar. Leg op 4 bordjes elk 2 rolletjes. Roer enkele druppels water en de rest van de slagroom door het bakvet en breng het aan de kook. Schenk de roomsaus over de balletjes en bestrooi met peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktrolletjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven