Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gemarineerde ribkarbonade met knofllok, rozemarijn, witte wijn en sinaasappelsap recept
Gemarineerde ribkarbonade met knofllok, rozemarijn, witte wijn en sinaasappelsap recept

Gemarineerde ribkarbonade met knofllok, rozemarijn, witte wijn en sinaasappelsap


Ingrediënten


Bereidingswijze


Halveer het teentje knoflook. Snijd de sinaasappel in plakken. Wrijf de karbonades in met knoflook. Bestrooi ze met rozemarijn en zout. Leg de karbonades naast elkaar in een schaal. Meng de witte wijn met het sinaasappelsap en schenk het over het vlees. Laat de karbonades 20 minuten marineren. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de karbonades aan beide kanten bruin. Laat de karbonades 5 minuten per kant garen. Neem de karbonades uit de pan en houd ze warm. Laat het sinaasappel-wijnmengsel in een steelpan tot 1/3 inkoken. Leg op 2 borden een karbonade en schenk de saus erover. Garneer het gerecht met de plakken sinaasappel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gemarineerde ribkarbonade met knofllok, rozemarijn, witte wijn en sinaasappelsap recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven