Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gesmoord klapstuk in uiensaus recept
Gesmoord klapstuk in uiensaus recept

Gesmoord klapstuk in uiensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de knolselderij en de wortel, was ze en snijd ze in grove stukken. Pel 1 ui en snijd hem doormidden. Was de kruiden. Wrijf het vlees in met zout en peper. Verhit de boter in een grote braadpan. Bak het vlees hierin krachtig aan. Fruit de knolselderij, de wortel en de uihelften mee. Bak de tomatenpuree kort mee. Blus af met ruim 250 mililiter water. Voeg het laurierblaadje, de tijm en de peterselie toe. Laat het geheel afgedekt ca. 3 uur smoren in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Voeg beetje bij beetje ca. 500 mililiter water toe. Pel de overige uien en snijd ze in ringen. Zet het vlees warm weg. Giet de jus door een zeef. Schep het vet eraf en verhit 2 eetlepels vet in een pan. Bak hierin de uirngen goudbruin. Voeg de bloem toe en bak hem aan. Roer de jus erdoor, breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak.

Serveersuggesties

Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gesmoord klapstuk in uiensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven