Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gesouffleerde fricandeau recept
Gesouffleerde fricandeau recept

Gesouffleerde fricandeau


Ingrediënten


Bereidingswijze


In een ruime bradpan de olijfboter uitbruisen. De fricandeau droogdeppen en met peper en zout bestrooien. Een scheutje water toevoegen en het vlees met het deksel op de pan op een laag vuur in ca. 1 uur gaar laten worden. Zo nu en dan met een scheutje water bedruipen. In een koekenpan vloeibare olijfolie op laag vuur laten smelten. De ui toevoegen en op iets hoger vuur goudbruin bakken. De champignons toevoegen en een paar minuten op hoog vuur mee laten bakken, peper naar smaak en 5 eetlepels slagroom toe. Het vlees uit de pan nemen en af laten koelen. Als de braadjus is afgekoeld, het gestolde laagje vet verwijderen. Voeg zoveel water toe tot u 2 deciliter jus heeft. Het vlees in vingerdikke plakken snijden en op elke plak een plakje bacon en het champignonmengsel leggen. De plakken dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal leggen en afgedekt tot gebruik in de koelkast bewaren. De margarine in een steelpannetje laten smelten. Van het vuur af de bloem erdoor roeren. Terug op het vuur even laten pruttelen en beetje voor beetje de jus erdoor roeren. Aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten pruttelen. De eidooier de rest van de room en de helft van de geraspte kaas van het vuur af er door roeren. De oven voorverwarmen op 200 graden C. Het eiwit stijfkloppen en voorzichtig door de saus spatelen. De saus over het vlees scheppen. De rest van de kaas erover strooien. In het midden van de oven in 30 min. mooi bruin laten worden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gesouffleerde fricandeau recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven