Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gestoofde hamlappen met pruimen recept
Gestoofde hamlappen met pruimen recept

Gestoofde hamlappen met pruimen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hamlappen bestrooien met vijfkruidenpoeder, 1/2 theelepel zout en peper. In braadpan boter verhitten en hamlappen in 5 min. rondom aanbraden. Hamlappen uit pan nemen en in achtergebleven bakvet bacon knapperig bakken. Bacon op keukenpapier laten uitlekken en verkruimelen. In zelfde bakvet ui en knoflook zachtjes glazig bakken. Ui-knoflookmengsel in pan opzij schuiven en hamlappen met vrijgekomen vleessap terugdoen in pan. Pruimenreepjes ernaast leggen, ui en knoflook op vlees scheppen. Cider langs rand in pan schenken. Hamlappen afgedekt in ca. 50 min. gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Hamlappen uit pan nemen en in repen snijden. Vlees over vier borden verdelen, pruimensaus erbij scheppen en bakbacon erover strooien. Lekker met gekookte wilde & witte rijst en gestoomde (Shanghai) paksoi.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gestoofde hamlappen met pruimen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven