Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde rollade recept
Gevulde rollade recept

Gevulde rollade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven alvast aan op 175 graden C. Begin met de vulling! Snijd de kastanjechampignons in kleine stukjes en doe ze samen met het gehakte sjalotje bij het gehakt en bak tot ze net gaar zijn. Maak het brood heel klein en vermeng het met de kruiden, het ei, peper en zout met de staafmixer. Kneed deze massa en het champignonmengsel goed door het gehakt. Bestrijk de lenderollade in het midden met de vossenbessen en leg er de vulling op. Rol de rollade op bestrijk met olie en kruid met een beetje zout, bindt ze nu op met touwtjes. Verhit nu de olie en de boter in een braadpan. Braad de rollade rondom aan totdat ze mooi bruin is. Niet te hard! Leg de rollade in een braadslede, zet in de oven en laat 30 minuten braden in de oven. De rollade is klaar als kerntemperatuur moet 55 graden C is. De rollade in een schaal afgedekt laten rusten. Voor de jus: Doe nu het bier bij het aanbaksel in braadslede en roer dit goed los. Doe dit alles bij de vleesfond in een steelpan. Laat tot de helft inkoken. Roer de room erdoor, laat nog even doorkoken en maak op smaak af met peper en zout. Als de saus nog te dun is maar wel goed op smaak dan kun je een beetje binden met een papje van ma´zena.

Serveersuggesties

Snijd de rollade in plakken, leg ze op een verwarmde schaal en geef de saus er apart bij. Varieer door het gehakt eens anders te kruiden, Mexicaans met jalapenopeper bijvoorbeeld.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde rollade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gevulde rollade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Let op: lees voor cranberry, cranberrycompote.
    Daan gaf dit recept op 24 december 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven