Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde rollade met biersausje recept
Gevulde rollade met biersausje recept

Gevulde rollade met biersausje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.
Maak de prei schoon en snijd het wit van de prij zeer fijn.
Maak de ui schoon en snijd deze zeer fijn.
Maak de knolselderij schoon en snijd deze in zeer kleine blokjes.
Maak de champignons schoon en snipper deze zeer fijn.
Neem een breed stuk vlees en sla dit goed plat.
Breng het gehakt op smaak met peper en zout en kneed er de olijven, paprika en Italiaanse kruiden door.
Leg het gehakt als een rol in het midden van het vlees.
Rol het vlees om de gehakt en bind het geheel goed vast.
Braad de rollade rondom aan in de hete olie.
Leg het vlees vervolgens in een braadslee, schenk de wijn erover en braad het vlees in de op 190C voorverwarmde oven in 55 minuten gaar (kerntemperatuur 65-70C).
Bedruip het vlees regelmatig met het vocht.
Neem het vlees uit de pan en laat het gewikkeld in aluminiumfolie 15 minuten rusten.
Verhit 40 gram boter en fruit de groente met de tomatenpuree enkele minuten.
Voeg het laurierblaadje, het bier en de kalfsfond toe en laat de saus inkoken tot 5 deciliter.
Zeef de saus, breng hem op smaak met peper en zout en klop er vlak voor het serveren, de in klontjes verdeelde koude boter door.
Verwijder de folie, het keukengaren en eventueel het rolladenet en snijd de rollade in plakken.
Serveer de saus bij het vlees.
Lekker met frieten en gestoofde groente.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde rollade met biersausje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven