Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hachee knödel recept
Hachee knödel recept

Hachee knödel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de salami of cervelaat, gekookte worst en katenspek heel fijn en meng dit met het reeds gekruide gehakt. Voeg een ei en de paneermeel, de fijngesneden knoflook en de helft van de peterselie toe. Meng dit goed door elkaar en maak hier ballen met een doorsnede van ongeveer 4 cm van. Zet deze voorlopig in de koeling. Snijd de champignons in partjes, de lente of bos ui in stukjes en de paprika in reepjes en roerbak dit ongeveer 3 a 4 minuten zodat de champignons licht bruinen. Snijd de augurk of partysticks in kleine stukjes en voeg deze aan het mengsel toe. Voeg 3 a 4 eetlepels zoetzuur toe en eem eetlepel komijn. Zet het mengsel in de koeling. Was de aardappels grondig en kook deze gaar in de schil met wat zout. Wanneer de aardappels gaar zijn, af laten koelen, daarna pureren, het gewicht van de gepureerde aardappels aan bloem toevoegen en goed doorkneden. Maak hier een deegrol van met een diameter van ongeveer 6 cm en snijd hier plakken van met een dikte van ongeveer 1,5 cm (probeer net zoveel plakken te krijgen als dat er ballen zijn). Leg een deegplak op de hand en druk deze uit zodat er een ongeveer 8 mm dikke plak ontstaat. Leg hier een bal gehakt in en druk de randen goed dicht. Rol tot een mooie ronde bal zodat je geen naden meer ziet. Leg deze op een licht met bloem bestrooide schaal, zodat de ballen niet gaan plakken. Als alles zo ingerold is, breng dan een grote pan met veel water aan de kook. Als het water kookt, de ballen met een grote lepel in het kokende water laten zakken. Als de bodem bedekt is, stoppen. Voorzichtig de ballen van de bodem los houden, tot het water weer kookt. Rustig laten koken tot de ballen gaan drijven. De ballen voorzichtig uit het water nemen, op een schaal leggen en afdekken met aluminiumfolie. Als er nog ongekookte ballen over zijn, wachten tot het water weer kookt en de volgende lading op dezelfde manier bereiden. Haal het champignon/paprika mengsel uit de koeling en meng het met de zuurkool (ik spoel de zuurkool meestal een keer want ik houd niet van te zuur maar dat is een kwestie van smaak). Serveer de Knödels warm met wat peterselie eroverheen gestrooid. Eet smakelijk.

Serveersuggesties

Ik vind koud het lekkerste maar de zuurkool kan uiteraard ook warm erbij. Wat ook heerlijk in de salade is, is wat zacht (beetgaar) gekookte knolselderie. Wie van pikant houdt, kan wat rode pepers door het gehaktmengsel doen. Ook doe ik er af en toe wat belegen kaas door. Dus een flexibel gerecht.

Allergenen Informatie

Voor dit hachee knödel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven