Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verhit de boter en olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Haal het vlees eruit en bak in het braadvet de spekblokjes en de uiringen. Blus af met het bier en voeg vlees, stroop, bouillon, tijm en laurierblaadjes toe. Stoof zachtjes met deksel op de pan 45 minuten. Voeg de laatste 20 minuten de zuidvruchten toe. Verwijder de laurierblaadjes. Lekker met appelcompote of rode kool of dikke frietes. Kosten zijn gebasseerd op eigen voorraad ingrediŽnten. Smakelijk recept.

Serveersuggesties

Kan ook met sperziebonen en aardappelpuree of gebakken aardappelen uit de oven. Dubbele portie maken en invriezen voor een makkelijke dag.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven