Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalfshaas verpakt in deeglaagje met mosterdsaus recept
Kalfshaas verpakt in deeglaagje met mosterdsaus recept

Kalfshaas verpakt in deeglaagje met mosterdsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de cantharellen schoon en snijd deze fijn.
Fruit sjalot en cantharellen 5 minuten in de hete boter en blus af met de cognac.
Laat de cantharellen afkoelen.
Snijd het kalfsvlees en het vet spek in blokjes en maal de blokjes samen met de ijsblokjes fijn in de keukenmachine.
Voeg het ei en de cantharellen toe, breng op smaak met peper en zout en laat de machine nog enkele seconden draaien.
Zet de farce koel weg.
Snijd de kalfshaas in 4 gelijke porties.
Bestrooi het vlees met peper en zout, schroei het rondom dicht in de hete boter en laat het vlees vervolgens volledig afkoelen.
Kook de mousserende witte wijn met de kalfsfond in tot de helft. Voeg de room toe en kook weer in tot de helft.
Breng de saus op smaak met mosterd, peper en zout en klop er vlak voor het serveren de in klontjes verdeelde koude boter door.
Rol de plakjes bladerdeeg uit en smeer de farce hier gelijkmatig over uit.
Leg de kalfshaas op de plakjes en vouw het deeg zorgvuldig om het vlees heen.
Maak de randen vochtig zodat het beter hecht. Bestrijk de pakketjes met losgeklopte eidooier.
Bak de kalfshaas 10 minuten in een op 200įC voorverwarmde oven.
Kook intussen de schoongemaakte groenten afzonderlijk beetgaar en frituur de chips.
Schik de peultjes op de warme borden en schep hier de saus omheen. Snijd de kalfshaas in tweeŽn en leg het vlees op de peulen.
Leg de schorseneren en bospeentjes rond het vlees en garneer het gerecht met de chips en plukjes kervel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kalfshaas verpakt in deeglaagje met mosterdsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven