Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalfsoester met cantharellen recept
Kalfsoester met cantharellen recept

Kalfsoester met cantharellen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de cantharellen schoon onder koud water en dep ze droog. Snijd ze in reepjes. Verhit de olie in de koekepan en bak de kalfsoesters circa 2 min per kant. Bestrooi het vlees licht met zout en peper en laat het afgedekt rusten. Bak de paddestoelen op hoog vuur in het achtergebleven braadvet tot het uitgetreden vocht bijna verdampt is. Druk de gepelde knoflook door de pers op de paddestoelen,en laat kort meefruiten. Blus af met de cognac. Giet de slagroom bij de paddestoelen, breng aan de kook en laat op laag vuur 3 min. zacht inkoken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verwarm het vlees met het uitgelopen vleesnat nog even in de pan. Knip het gewassen en gedroogde bieslook en strooi ze kort voor het serveren over de paddestoelen Schep de kalfsoesters op voorverwarmde borden en schep de cantharellenhalfjes eroverheen. Lekker met pasta en veldsla.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kalfsoester met cantharellen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven