Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalfsoester met sherry-notensaus recept
Kalfsoester met sherry-notensaus recept

Kalfsoester met sherry-notensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd van de sinaasappel ca. 4 cm. schil dun af. Pers de sinaasappel uit. Kook in een steelpan het sinaasappelsap met de sherry, de fond en de sinaasappelschil in ca. 15 min tot de helft in en zeef het vocht boven een kom. Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekepan. Wrijf de kalfsoesters in met zout en peper en het kaneelpoeder. Verhit de roomboter in de pan en bak de kalfsoesters in ca. 3 min mooi bruin. Schenk het ingekookte vocht erbij en verwarm het geheel nog 1 min. Leg het vlees op 4 verwarmde borden. Kook de jus in tot deze licht stroperig begint te worden en roer dan de noten en de peterselie erdoor. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe. Schep de jus over de kalfsoesters.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kalfsoester met sherry-notensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven