Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalfsribstuk met amandel peterseliesalsa recept
Kalfsribstuk met amandel peterseliesalsa recept

Kalfsribstuk met amandel peterseliesalsa


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Pluk de peterseliebladjes van de stelen en hak deze fijn.
Hak de ansjovisfilets fijn.
Pers de helft van een citroen uit.
Bind het vlees gelijkmatig en strak op.
Bestrooi het vlees rondom met zout en peper.
Het beetje vochtverlies dat het vlees daardoor heeft, weegt niet op tegen de extra smaak die het vlees erdoor krijgt.
Leg het vlees afgedekt in de koelkast.
Haal het vlees 4 uur voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Strooi de amandelen uit op een bakplaat en rooster ze in de oven in 5.5 minuten lichtbruin en krokant.
Laat ze op een bord afkoelen.
Verhit in een grote braadpan 2 eetlepels olie.
Braad het vlees op matig hoog vuur rondom aan.
Zet de braadpan in het midden van de oven (leg, als deze niet ovenbestendig is, het stuk vlees op een rooster in een ovenschaal).
Braad het ribstuk nog 90 minuten en draai het vlees halverwege een keer om.
Maak intussen de salsa.
Hak de amandelen fijn en meng ze in een kom met de knoflook, peterselie, kappertjes, ansjovis en resterende olie.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap en laat de smaken even intrekken.
Controleer na het braden de kerntemperatuur, deze moet voor kalfsvlees 65-70░C zijn.
Het vlees is dan van binnen nog net mooi rosÚ.
Prik de vleesthermometer in het dikste stuk van het vlees voor een juiste meting.
Neem het vlees uit de oven en dek losjes af met aluminiumfolie (de warmte moet er nog uit kunnen) en laat het vlees zo 15 minuten rusten.
Snijd het vlees aan tafel op een schone snijplank met een gootje om het vrijkomend sap op te vangen.
Ga met een groot mes tussen vlees en bot langs zodat de rib loskomt van het vlees,
Snijd het vlees in plakken en snijd de botjes zoals bij spareribs los. Verdeel het vlees over warme borden en geef de salsa erbij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kalfsribstuk met amandel peterseliesalsa recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven