Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Karbonades met appel in cognac recept
Karbonades met appel in cognac recept

Karbonades met appel in cognac


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwijder het vet en de pezen van het vlees. Besprenkel het vlees met de helft van de cognac, citroenrasp en zet het minstens een uur in de koelkast. Smelt de boter en voeg de rest van de cognac, citroenrasp en de tijm toe. Schil de appels en verwijder het klokhuis. De appels in 8 partjes snijden en toevoegen aan de boter. Kook ze mee tot ze zacht zijn. Zet het vuur hoger en laat de appels licht karameliseren onder voorzichtig roeren. Eventueel nog wat extra cognac of citoenschil toe voegen. Bak het vlees op matig vuur ca. 5 min. per kant tot het goed gaar is. Serveer het met de warme appels en garneer het met reepjes citroenschil. Heerlijk met verse waspeentjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit karbonades met appel in cognac recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven