Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Karbonades uit de Provençe recept
Karbonades uit de Provençe recept

Karbonades uit de Provençe


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bestrooi het vlees met zout en peper en bestrijk het met mosterd.
Laat even intrekken.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de karbonades aan beide zijden in een paar minuten lichtbruin.
Neem het vlees uit de pan en houd warm. Voeg eventueel wat extra olie aan het bakvet toe en fruit de ui op laag vuur zacht en goudkleurig (laat ze niet te donker kleuren).
Bestrooi met de Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak.
Bestrooi met de bloem en bak 1 minuut mee, voeg de azijn en een flinke scheut water toe (mag ook witte wijn zijn) en stoof circa 5 minuten. Doe het vlees terug in de pan en laat samen nogmaals stoven tot het vlees gaar is.
Bestrooi met de peterselie en serveer.

Serveersuggesties

Lekker met stokbrood (om de saus mee te dippen) of sperziebonen met gekookte aardappels.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit karbonades uit de provençe recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven