Karni stobá di Mai (mijn  moeders Antilliaans stoofvlees)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Snelkookpan
  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Dit recept heb ik van mijn moeder en is hier en daar door mij aangepast.
  2. De hoeveelheden heb ik enigszins geschat.
  3. Wij houden ons wat dat betreft niet strikt aan de hoeveelheden.
  4. Gewoon proeven en je eigen smaak volgen.
  5. Het is geen snelrecept.
  6. Runderlappen in niet al te kleine blokjes snijden.
  7. , tomaat, en in stukjes snijden.
  8. Doe en olijfolie in een braadpan en als dit heet is het vlees rondom bruinen.
  9. Haal het vlees uit de pan.
  10. Indien nodig nog wat en olie in de pan en hierin , , tomaat, en takjes selderij even smoren.
  11. Dan , ketchup, , , kerrie, en laurierblaadjes erbij en goed roeren.
  12. Nu kan het vlees er weer bij .
  13. Het bouillonblokje erboven verkruimelen en een flinke scheut kokend (!) water erbij.
  14. De kunnen er nu eventueel ook bij, die geven een heel aparte smaak aan dit gerecht.
  15. Laat dit alles op een zacht vuurtje stoven tot het vlees heel zacht is.
  16. Wordt het te droog dan wat kokend water erbij.
  17. Proef de saus zo nu en dan en doe er wat extra of kruiden bij.
  18. Je kunt het ook in de snelkookpan maken, maar ik laat het liever uren stoven tot het bijna uit elkaar valt.
  19. Lekker met rijst, maar ook met gekookte aardappels of pasta.
  20. Heb je vlees over, dan kun je ook Karni Hasá van maken.
  21. Vlees in een vergiet uit laten druipen en dan goed bruin bakken in wat en olie.
  22. Heerlijk op een warm broodje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sojasaus en sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (11)

Karni stobá di Mai (mijn moeders Antilliaans stoofvlees) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 11 recensies
RESET

Geef me maar het pika recept alvast bedankt groetjes John
John 5 september 2014
Voor de 2de keer gemaakt...1ste keer niet zo goed gegaan maar ditmaal perfect...heel veel dank voor dit recept
C Bakker 12 juli 2014
Drie jaar geleden in Curaçao bij restaurant De Gouverneur voor het eerst carni stoba gegeten. Vanavond was de tweede keer en ik hoopte in de buurt te komen van toen. Beste Jabita, dit was fantastisch!... Lees reactie
Alexander 30 maart 2014
Beste Jaccor, Sorry voor mijn late reactie. Fijn dat je dit recept lekker vond. Uiteraard kun je het pittig maken, maar op Curacao eten we er altijd "pika" bij, hete pepers met uien en kruiden in ... Lees reactie
fabita 16 augustus 2013
Een mooi recept, mag van mij wat pittiger zijn maar dat kan ik de volgende keer weer eens proberen ik denk wat te weinig losse kruiden gebruikt. Ik heb bouillon gebruikt in plaats van water smaakt ze... Lees reactie
jaccor 26 juli 2013
Hij is heerlijk dit ga ik zeker vaker maken.
Rin 15 november 2012
Sorry Gino, ik kijk niet vaak meer op deze site, maar ik zie dat Renates je vraag al beantwoord heeft. gewoon kijken, proeven en in het begin echt niet veel water bijdoen, alleen als het strikt nodig ... Lees reactie
fabita 12 mei 2012
Dit recept maak ik regelmatig omdat de smaak zo lekker puur is ondanks de vele ingrediënten, je blijft alles proeven! Echt een aanrader als je een gerecht moet maken voor meerdere personen. Ik maak he... Lees reactie
renates 23 april 2012
Hoeveel water moet er bij 1 liter?
Gino 20 april 2012
Sorry dat ik zo laat reageer Sandra, maar : "Di nada, masha danki" (graag gedaan, bedankt. En smakelijk.) Gr. Fabita
fabita 15 januari 2012
Een aantal keren Antilliaans stoofvlees gegeten en vond het heerlijk. Sinds ik dit recept heb gevonden kan ik als Nederlandse eindelijk dit verrukkelijke vlees zelf bereiden! Bedankt!
Sandra 20 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
71 kcal
3%284 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Karni stobá di Mai (mijn  moeders Antilliaans stoofvlees)