Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Karni stobá di Mai (mijn  moeders Antilliaans stoofvlees) recept
Karni stobá di Mai (mijn  moeders Antilliaans stoofvlees) recept

Karni stobá di Mai (mijn moeders Antilliaans stoofvlees)


Ingrediënten


324

Bereidingswijze


Dit recept heb ik van mijn moeder en is hier en daar door mij aangepast. De hoeveelheden heb ik enigszins geschat. Wij houden ons wat dat betreft niet strikt aan de hoeveelheden. Gewoon proeven en je eigen smaak volgen. Het is geen snelrecept. Runderlappen in niet al te kleine blokjes snijden. Ui, tomaat, paprika en knoflook in stukjes snijden. Doe boter en olijfolie in een braadpan en als dit heet is het vlees rondom bruinen. Haal het vlees uit de pan. Indien nodig nog wat boter en olie in de pan en hierin ui, knoflook, tomaat, paprika en takjes selderij even smoren. Dan sojasaus, ketchup, peper, komijn, kerrie, kappertjes en laurierblaadjes erbij en goed roeren. Nu kan het vlees er weer bij . Het bouillonblokje erboven verkruimelen en een flinke scheut kokend (!) water erbij. De pruimen kunnen er nu eventueel ook bij, die geven een heel aparte smaak aan dit gerecht. Laat dit alles op een zacht vuurtje stoven tot het vlees heel zacht is. Wordt het te droog dan wat kokend water erbij. Proef de saus zo nu en dan en doe er wat extra sojasaus of kruiden bij. Je kunt het ook in de snelkookpan maken, maar ik laat het liever uren stoven tot het bijna uit elkaar valt. Lekker met rijst, maar ook met gekookte aardappels of pasta. Heb je vlees over, dan kun je ook Karni Hasá van maken. Vlees in een vergiet uit laten druipen en dan goed bruin bakken in wat boter en olie. Heerlijk op een warm broodje.

Serveersuggesties

De saus maak ik ook vaak bij runder- of varkensrollade of bij ficandeau. Het vlees eerst rondom bruinen, eruit halen en de saus verder zoals boven aangegeven, maken en dan het vlees erbij. Of maak de saus eens bij gehaktballen. Dat is het favoriete recept van mijn kleinkinderen "gehaktballen met oma´s saus".

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit karni stobá di mai (mijn moeders antilliaans stoofvlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Karni stobá di Mai (mijn moeders Antilliaans stoofvlees) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 11 recensies

  • Geef me maar het pika recept alvast bedankt groetjes John
    John gaf dit recept op 5 september 2014 5 uit 5 sterren
  • Voor de 2de keer gemaakt...1ste keer niet zo goed gegaan maar ditmaal perfect...heel veel dank voor dit recept
    C Bakker gaf dit recept op 12 juli 2014 5 uit 5 sterren
  • Drie jaar geleden in Curaçao bij restaurant De Gouverneur voor het eerst carni stoba gegeten. Vanavond was de tweede keer en ik hoopte in de buurt te komen van toen. Beste Jabita, dit was fantastisch!... Lees reactie
    Alexander gaf dit recept op 30 maart 2014 5 uit 5 sterren
  • Beste Jaccor, Sorry voor mijn late reactie. Fijn dat je dit recept lekker vond. Uiteraard kun je het pittig maken, maar op Curacao eten we er altijd "pika" bij, hete pepers met uien en kruiden in ... Lees reactie
    Fabita gaf dit recept op 16 augustus 2013 5 uit 5 sterren
  • Een mooi recept, mag van mij wat pittiger zijn maar dat kan ik de volgende keer weer eens proberen ik denk wat te weinig losse kruiden gebruikt. Ik heb bouillon gebruikt in plaats van water smaakt ze... Lees reactie
    Jaccor gaf dit recept op 26 juli 2013 4 uit 5 sterren
  • Hij is heerlijk dit ga ik zeker vaker maken.
    Rin gaf dit recept op 15 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Sorry Gino, ik kijk niet vaak meer op deze site, maar ik zie dat Renates je vraag al beantwoord heeft. gewoon kijken, proeven en in het begin echt niet veel water bijdoen, alleen als het strikt nodig ... Lees reactie
    Fabita gaf dit recept op 12 mei 2012 5 uit 5 sterren
  • Dit recept maak ik regelmatig omdat de smaak zo lekker puur is ondanks de vele ingrediënten, je blijft alles proeven! Echt een aanrader als je een gerecht moet maken voor meerdere personen. Ik maak he... Lees reactie
    Renates gaf dit recept op 23 april 2012 4 uit 5 sterren
  • Hoeveel water moet er bij 1 liter?
    Gino gaf dit recept op 20 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Sorry dat ik zo laat reageer Sandra, maar : "Di nada, masha danki" (graag gedaan, bedankt. En smakelijk.) Gr. Fabita
    Fabita gaf dit recept op 15 januari 2012 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven