Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kipfilet in spek met roomsaus recept
Kipfilet in spek met roomsaus recept

Kipfilet in spek met roomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kruid de kipfilets met peper, foelie, tijm en eventueel zout. Wikkel er plakjes spek omheen zodat ze ingepakt zijn. (Het spek hoeft niet vastgeprikt te worden, want het plakt wel aan de filet vast). Gebruik ongeveer 3 plakjes spek per filet. Bak de filets in de roomboter ongeveer 17.5 minuten en iets langer als het dikkere filets zijn. Haal ze uit de pan en pak ze in aluminiumfolie om na te garen. Meng het braadvet in een sauspan met de slagroom, bieslook en smeerkaas en voeg allesbinder toe tot de gewenste sausdikte is bereikt. De saus kan apart of over de kip in spek geserveerd worden.

Serveersuggesties

De saus is ook lekker met portobella paddestoelen erdoor. Dan de paddestoelen even voorbakken in een koekenpan en als ze bruin zijn toevoegen aan de saus! De kip is lekker met sperzieboontjes en aardappelparten met zeezout, bosui en rozemarijn uit de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kipfilet in spek met roomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven