Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsbout gevuld met gekruide kaas recept
Lamsbout gevuld met gekruide kaas recept

Lamsbout gevuld met gekruide kaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn
Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn
Rasp de kaas fijn
Snij de ham zeer fijn.
Hak de blad selderie, peterselie en bieslook zeer fijn
Klop het ei in een kom los en voeg er de knoflook, ham, kaas, peterselie, bladselderij, oregano, basilicum, tijm, bieslook en wat peper bij.
Meng het geheel tot een homogene massa
Vul de holte in het vlees ermee en steek het met een houten prikker vast.
Maak het vlees aan de buitenkant met keukenpapier droog en wrijf het in met zout en peper.
Verhit de olijfolie en 100 gram boter in een braadpan, wacht tot het schuim van de boter voor een groot deel is weggetrokken
Schroei de bout er op hoog vuur snel aan alle kanten in dicht.
Temper het vuur
Leg het deksel schuin op de pan en braad de bout zachtjes
Keer de bout tijdens het braden enkele malen en bedruip hem met de braadboter.
Neem het vlees bij een kerntemperatuur van 52C uit de pan
Verpak het in aluminiumfolie en laat het minstens 12.5 minuten rusten.
Verwijder het olie-botermengsel op 3 eetlepels na uit de pan en fruit de ui in de rest van het bakvet tot deze wat kleur begint te krijgen.
Roer de bloem erdoor en voeg daarna, onder voortdurend roeren, de wijn, de tomaten, het laurierblad en 1/2 theelepel gedroogde tijm toe.
Laat alles hierna nog 6.5 minuten zachtjes doorkoken.
Zeef de saus en voeg naar smaak zout, peper en eventueel een mespuntje suiker toe.
Snij het vlees in plakken en leg het, zo veel mogelijk in het oorspronkelijke model, op een voorverwarmde schaal.
Schenk er een deel van de saus over en serveer de rest van de saus er apart bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsbout gevuld met gekruide kaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven