Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsbout met citroen, tijm, en knoflook recept
Lamsbout met citroen, tijm, en knoflook recept

Lamsbout met citroen, tijm, en knoflook


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bestrooi de lamsbout aan beide kanten met peper en bind de bout op. Snijd de knoflook in schijfjes en de ansjovisfilets in kleine stukjes van 1,5 cm. Prik met een scherp mes gleufjes van ± 1 cm breed en 2 cm diep in de lamsbout. Prik gleufjes rondom met ± 2 cm afstand van elkaar. Pak een schijfje knoflook met een sukje ansjovis, een stukje citroenschil en een stukjes tijm bij elkaar en duw het samen in een gleufje. Vul zo de hele lamsbout. Wrijf de bout aan de buitenkant in met de boter. Het is even wat werk maar het resultaat is zeker de moeite waard. Was de rozeval aardappels grondig onder de kraan. Snijd de aardappels in stukken van 4 cm en doe ze in een bakblik. Meng ze met de olie en bestrooi met wat peper en zout. Zet het bakblik in een voorverwarmde oven van 220 °C. Hussel de aardappels elk kwartier even om. Zet na 15 minuten de lamsbout op een rooster boven de aardappels. Zet de oven op 180°C en gaar de bout ± 35 - 40 minuten. Laat de lamsbout nog ± 15 minuten rusten op een warme plek (dek af met folie bijvoorbeeld) en snijd hem dan in plakken. Serveer met de gegrilde rozeval. Lekker met roergebakken wilde spinazie of salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsbout met citroen, tijm, en knoflook recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Lamsbout met citroen, tijm, en knoflook heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Dit is een heerlijke manier om lamsbout te maken! Vooral de combinatie met de aardappeltjes waarin het sap van de bout druppelt is overheerlijk!
    Krisja gaf dit recept op 19 maart 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven