Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsfilet met rijst en abrikozen recept
Lamsfilet met rijst en abrikozen recept

Lamsfilet met rijst en abrikozen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de gemberwortel schoon en rasp deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes en week deze in lauw water.
Snijd de koriander zeer fijn.
Neem een dun stuk vlees dat gevuld en opgerold kan worden.
Laat het varkensnet weken in koud water.
Giet de abrikozen af, droog ze en hak ze fijn.
Verhit 30 gram boter in een pan en rooster hierin de amandelen totdat ze kleur krijgen.
Doe de knoflook en gemberwortel samen met de knoflook, wat saffraan, paprikapoeder, koriander, de kruidnagels en wat komijn in een mortier en stamp het mengsel zorgvuldig fijn.
Snijd de rest van de boter in kleine stukjes, werk er de gestampte specerijen door en smeer het lamsvlees in met deze kruidenboter.
Kook de rijst half gaar.
Spoel de rijst af met koud water en droog hem in een doek.
Meng hem met de gehakte abrikozen, de amandelen, de fijngehakte salie, wat tijmpoeder en de rest van de kruidenboter, zodat er een homogene vulling ontstaat.
Droog het varkensnet af en spreid het uit op een handdoek. Leg er de rijst op in de vorm van een cilinder die de lengte heeft van het vlees.
Rol het varkensnet er omheen.
Bind het vlees om de vulling goed met touwtjes vast.
Zet het vlees in een oven van 200 graden C. op een treeftje en laat het 30 minuten braden.
Leg het op een voorverwarmde dienschaal.
Voeg wat citroensap bij het lekvocht en meng het goed op hoog vuur.
Laat het geheel in koken en voeg naar smaak kruiden toe.
Giet het vocht over het vlees en serveer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsfilet met rijst en abrikozen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven