Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsfilet met sinaasappelsaus recept
Lamsfilet met sinaasappelsaus recept

Lamsfilet met sinaasappelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd van 1 sinaasappel een stukje schil van ca. 5 cm af. Snijd dit stukje in flinterdunne reepjes. Breng de reepjes schil in een pannetje met ruim water aan de kook, laat ze 5 minuten zachtjes koken en daarna in een zeef uitlekken. Pers de sinaasappels uit. Doe het sinaasappelsap met de knoflook, de ui, de tijm, de rozemarijn, de honing en de mosterd in een steelpan en laat het geheel ca. 1 5 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met een staafmixer of wrijf de saus door een zeef. Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsfilets in ca. 4 minuten bruin en van binnen rosé. Bestrooi ze met zout en peper. Leg de lamsfilets op een warm bord, dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm. Roer de gepureerde saus en de crème fraîche door het bakvet en laat de saus inkoken tot hij goed van dikte is. Leg de lamsfilets op vier warme borden. Schenk de saus erover en garneer met de reepjes sinaasappelschil.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsfilet met sinaasappelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven