Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Lamsfilet met tuinbonen, gevulde aardappelnestjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak het uitje schoon en snipper deze fijn.
Snijd de zwezerik, de lever en de nier in kleine blokjes en bak ze samen met het gehakte uitje in 30 gram boter licht aan.
Strooi er 20 gram bloem over en fruit die al roerend enkele minuten mee.
Voeg er vervolgens een klein scheutje bouillon bij.
Laat het mengsel in koelen, hak het heel fijn en maak er kleine balletjes van.
Haal de balletjes achtereenvolgens door een losgeklopt ei en het broodkruim en frituur ze in heet frituurvet.
Dien de balletjes op in de aardappelnestjes.
Dop de tuinbonen en blancheer ze 5 minuten in gezouten water.
Snijd het spek in kleine blokjes en bak die uit.
Warm de uitgelekte tuinbonen met de spekblokjes in het spekvet op.
Week de morilles in water en kook ze samen met de kalfsfond en 3 dl kalfsbouillon in tot er nog 3 dl vocht over is.
Klop hier 100 gram in klontjes verdeelde boter door en werk er tot slot van het vuur af de eidooier door.
Breng op smaak met zout en peper.
Houd de saus goed warm.
Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.
Maak van de plakjes in een speciaal hiervoor bestemde tang in heet frituurvet aardappelnestjes.
Maak voor de geheel een beslag van 100 gr bloem, 2 eieren en de tomatenpuree.
Doe het beslag over in een spuitzak met een zeer dunne spuitpunt en spuit het voorzichtig in kokend, gezouten water.
Laat ze 1 minuut koken en spoel ze dan onder de koude kraan af.
Snij (met een garneermesje) de schil van de courgette in dunne slierten en stoof dit samen met de het geheel in 10 gram boter.
Snij de lamsfilet in 4 gelijke stukken en pocheer het vlees 10 minuten in de kokende lamsbouillon.
Neem het vlees uit de pan, laat het even rusten en snij het vervolgens in heel dunne plakken.
Verdeel de lamsfilet over 4 warme borden, schep de saus op het vlees en garneer met tuinbonen, gevulde aardappelnestjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsfilet met tuinbonen, gevulde aardappelnestjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven