Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsrugfilet met een gegrild lamskoteletje en een saus van salie en mergelchampignons recept
Lamsrugfilet met een gegrild lamskoteletje en een saus van salie en mergelchampignons recept

Lamsrugfilet met een gegrild lamskoteletje en een saus van salie en mergelchampignons


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak van 2,5 deciliter lamsfond een bouillon en hou deze apart om de lamsfilet te pocheren. Maak van de aardappelen een puree en monteer deze met crème fraiche, olijfolie en roomboter. Was de prei en snijd er 12 gelijke tonnetjes van, kook deze beetgaar in water met iets zout en kerrie. Reduceer de madeira, lamsfond, salie, knoflook en de mergelchampignons tot 1/3. Zeven door een fijne zeef, voeg room toe en 25 gram crème fraiche. Laat weer inkoken, maak schuimig met de staafmixer. Bak de mergelchampignons in de roomboter kort aan, leg ze op een plaatje en zet ze kort voor het afgarneren op 180 graden C. in de oven. Verdeel de filet in vier gelijke stukken en pocheer deze in de hete lamsbouillon. Houd de filet rosé. Grill de lamskoteletjes. Leg de lamsfilet midden op het bord en plaats hier op de lamskotelet. Bestrooi het vlees met een beetje zwarte peper en iets zout. Plaats hier drie dotjes aardappelpuree naast en zet hierin de prei tonnetjes. Leg hierboven op de gebakken mergelchampignons. Maak af met de saus en garneer het geheel met een vers takje salie.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit lamsrugfilet met een gegrild lamskoteletje en een saus van salie en mergelchampignons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven