Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Lamsvlees van de zadel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Van het bosje dragon de blaadjes afplukken, wassen en grof snijden. Snijd van het lamsvlees mooie lapjes ca. 1 tot 1,5 cm dik of laat de slager dit doen. Laat het bot eraan. Bestrooi het vlees licht met zout en peper. Doe een flinke scheut pindaolie met roomboter in de pan en laat dit bruin worden. Bak het vlees aan beide kanten snel bruin ca. 4 tot 6 minuten, het moet rossig blijven. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Blus het af met madeira en voeg de dragon toe. Na 30 seconden de creme fraiche toevoegen en wat in laten koken. Eventueel de saus passeren door een zeef. Garneren: Leg een bolletje rucola op het bord. Leg er het vlees op met de botten op de rucola. Snijd een plak sinaasappel doormidden en leg dit op de voet van het vlees met een mooi takje dragon. Serveer er aardappelhazelnootpuree en geglazeerde worteltjes bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit lamsvlees van de zadel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven