Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Limburg zuurvlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Marineer het vlees een nacht in de helft water en helft azijn met de kruidnagels en het laurieblad en de uien. Het vlees moet geheel ondergedompeld zijn. Bak de spekjes. Knijp het vocht uit het vlees en voeg het vlees langzaam toe. Bak het vlees aan. Voeg de helft van het marinadevocht toe en alle uien laurierblad en kruidnagels. Laat het vlees zolang sudderen met de deksel op de pan totdat het vlees gaar is. Voeg zonodig nog meer marinadevocht toe. Voeg de appelstroop al roerend toe. Week de peperkoek in de koffie roer dit tot een papje. Voeg dan dit papje ook al roerend toe. Proef of de smaak naar je eigen zin is. Naar eigen inzicht eventueel meer stroop of meer koffie met peperkoek toevoegen. De peperkoek is nodig om de hele massa te binden. De koffie om die hele specifieke heerlijke smaak te verkrijgen die kenmerkend voor dit recept is. Voeg peper en zout naar behoefte toe.

Serveersuggesties

Aardappelpuree met appelmoes en doperwtjes smaken hier voortreffelijk bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit limburg zuurvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven