Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Manzo Arrosto (ossenhaas met hartige taartjes, pittige spitskool en sambucca-saus) recept
Manzo Arrosto (ossenhaas met hartige taartjes, pittige spitskool en sambucca-saus) recept

Manzo Arrosto (ossenhaas met hartige taartjes, pittige spitskool en sambucca-saus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding: Aardappelen, knolselderij en broccoli klein gesneden opzetten in koud water met zout en aan de kook brengen. Ondertussen twee eitjes in een kom loskloppen met een scheutje melk, nootmuskaat (geraspt) en peper en zout. Als de groenten gaar is, door een pureeknijper drukken. En alles mengen met het eimengsel. Vul de vormpjes voor 2/3 en zet ze koud in de koelkast. Pak ze 15 minuten voor serveren uit de koekast en bak ze af gedurende 10 minuten op 200 graden celsius. Garneer ze met bieslook en meteen serveren. Ossenhaas heel kort grillen aan twee kanten. Bij doorgeven hoofdgerecht nog even na garen in de oven (ongeveer 10 minuten, ligt aan de dikte op 165 graden celsius). Als laatste peper en zouten. Spitskool julienne snijden (dunne reepjes) en wassen. Snijd ondertussen de knoflook, sjalot en panchetta klein. Stamp (vijzel) het rode pepertje klein. Bak vervolgens de panchetta uit en voeg daarna de sjalot en knoflook en als laatste het rode pepertje toe. Blus alles af met de witte wijn. Voeg hierna de spitskool toe en breng op smaak met peper en zout. Laat ongeveer 10 minuten doorsudderen. Warm de pan en voeg de koffiebonen en de knoflook toe. Blus vervolgens met de Sambucca. Voeg hierna de yante en room toe. Breng op smaak met peper en zout. Zeef de saus en voeg het klontje boter toe. De saus nu opschuimen met staafmixer en serveren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit manzo arrosto (ossenhaas met hartige taartjes, pittige spitskool en sambucca-saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven