Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mini Beef Wellington met morieljes, sherry en tijm recept
Mini Beef Wellington met morieljes, sherry en tijm recept

Mini Beef Wellington met morieljes, sherry en tijm


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


Braad de ossenhaasjes aan beide kanten in 3 minuten aan. Zo krijgen ze meer kleur en smaak. Laat de sjalotjes 4 minuten fruiten. Snijd dan de champignons aan grove stukken en voeg ze toe aan de mix met een klontje boter erbij voor wat meer smaak. Laat de morieljes ongeveer een half uur weken. Snijd ze en voeg ze toe aan de mix. Vervolgens doe je er een flinke scheut sherry bij, draai je het vuur goed open en laat je bijna al het vocht verdampen. Doe wat verse tijm over de mix heen en laat dat zacht op staan.

Snijd de bladerdeeg in 4 gelijke stukken. Je legt een hoopje paddenstoelenmix op elk vierkantje en één hoopje in het midden. Leg het vlees er bovenop. Het sap wat uit het vlees is gekomen, kan je bij de rest van de paddenstoelenmix in de pan doen voor de saus. Smeer langs de randen van het deeg losgeklopt ei zodat het goed gaat plakken. Dan pak je het geheel in net als een pakketje. Vouw alle hoeken in het midden bij elkaar. Draai het om en schik ze vervolgens in een ronde vorm.

Maak 3 mooie rechte inkepingen boven op het pakketje. Nog even insmeren met ei en ze kunnen op 200 graden celsius een kwartier de oven in.

Voor de saus voeg je nog wat sherry bij de paddestoelenmix. Laat dat ongeveer 10 seconde borrelen en voeg dan de cremé fraiche toe. Dat laat je 2 minuten op staan. Vervolgens doe je de saus in een mooie schenkkom.

Serveer het met witte waterkerssalade met sherry, azijn en extra virgine olijfolie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mini beef wellington met morieljes, sherry en tijm recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven