Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oosters stoofvlees recept
Oosters stoofvlees recept

Oosters stoofvlees


Ingrediënten


1340

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de hamlappen in dobbelstenen en bestrooi ze met peper en zout. Pel de uien en snijd deze in grove stukken. Pel de teentjes knoflook en pers ze of hak ze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan aan de kook komen. Het vlees moet onder het vocht staan. Zet de pan met deksel of een ovenschaal in de oven. Verlaag de oven temperatuur na een half uur tot 160 graden C. en stoof minimaal 1 uur.

Serveersuggesties

Bind de saus eventueel v˛˛r het serveren met allesbinder of ma´zena. Lekker met rijst en sperziebonen of broccoli.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oosters stoofvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven