Piccata Milanese con salsa rossa

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Verhit 4 centiliter in een pan en fruit hierin de klein gesneden glazig.
  2. Snijd het ragfijn.
  3. Ontdoe de van zaadlijsten en zaadjes en snijd hem fijn.
  4. Verwijder vel en harde kern van de en snijd ze in partjes.
  5. Voeg alles toe in de pan en smoor op een matig vuurtje 5 min.
  6. mee.
  7. Snijd de Spaanse ragfijn en voeg toe.
  8. Voeg de , basilicum, en het toe.
  9. Voeg de tomatenpulp en een kopje water toe en breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook.
  10. Zet het vuur laag en laat de saus nog 20 min.
  11. garen en indampen.
  12. Af en toe nog eens doorroeren.
  13. Maak de saus op smaak met , en enkele druppels .
  14. Als de saus te dik is geworden nog een beetje water toevoegen en goed doorroeren.
  15. Kook ondertussen de gaar en bereid de als volgt.
  16. Wrijf de schnitzels aan beide zijden in met en witte .
  17. Klop het op met wat en in een soepbord.
  18. Strooi in een 2de soepbord het .
  19. Wentel de schnitzels allereerst door het geklopte en vervolgens door het .
  20. Klop het overtollige er voorzichtig van af.
  21. Verhit de in een braadpan en bak op een niet te hoog vuur de schnitzels aan beide zijden bruin in 2 x 5 minuten.
  22. Leg de schnitzels op 4 voorverwarmde, grote, platte borden.
  23. Schep er de naast.
  24. Giet de tomatensaus alleen over de en leg op elke schnitzel 2 schijfjes .
  25. Schenk er een glas rode Italiaanse wijn bij zoals een Chianti classico reserva.
  26. Als variant elke schnitzel met en tomatensaus op een vuurvaste schaal draperen.
  27. Geen citroenschijfjes erop maar het geheel afdekken met 1 of 2 plakken jongbelegen kaas en ca. 7 min.
  28. in een voorverwarmde oven plaatsen op 200¢ªC, totdat de kaas geheel gesmolten is.
  29. Neem niet te grote schalen anders passen ze niet met hun vieren tegelijk in de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in spaghetti
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
260 kcal
13%1040 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Piccata Milanese con salsa rossa