Pikante gehaktbal

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Haal het gehakt uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. De fijnsnijden en licht fruiten in wat .
  3. Laat afkoelen.
  4. Leg de sneden op een bord en besprenkel ze met de of het water.
  5. Peterselie zonder de stengels fijn hakken.
  6. Gebruik het liefst platte peterselie.
  7. Deze heeft meer smaak dan krul.
  8. Als de of het water in de sneden brood is getrokken deze nu uitknijpen en verkruimelen.
  9. Doe nu het gehakt in een grote kom en voeg alle ingrediënten toe beginnende met het ei.
  10. Alles goed kneden met (natte) handen.
  11. Meng totdat er geen brood meer is te zien.
  12. Dek de kom nu af met folie of deksel en zet deze minimaal een half uur in de koelkast.
  13. Door het gehakt te koelen trekken de smaken beter in en rolt u er makkelijker strakke ballen van.
  14. Zet een braadpan of koekenpan op het vuur en smelt hierin tot deze niet meer bruist.
  15. Voeg de gehaktballen toe en braad deze rondom mooi bruin.
  16. Als de ballen mooi bruin zijn, voeg dan heet water toe tot de ballen ongeveer half onderstaan.
  17. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen zonder deksel op de pan want dan blijven de ballen wat krokanter.
  18. Keer de ballen af en toe.
25
25
25

Variaties op Pikante gehaktbal

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pikante gehaktbal
VariatieAantalGang
Pikante gehaktballetjes1Hoofdgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in witbrood en ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Pikante gehaktbal heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Uitgeprobeerd en goed bevallen!
sanderk 26 november 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
376 kcal
18%1504 kcal
Vetten
26 g.
38%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pikante gehaktbal