Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittige kokosrunderschotel recept
Pittige kokosrunderschotel recept

Pittige kokosrunderschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het overtolige vet en pezen verweideren van het vlees en dit in blokjes van 2 cm snijden. Olie verhitten in een pan met dikke bodem. Het vlees snel in porties op een matig vuur goed bruin braden. en op keukenpapier laten uitlekken. Uitjes,gember,rode peper,citroenrasp en sap en knoflook in een kom mengen. Kokos in een droge pan,op matig vuur verhitten, blijf wel constant roeren tot het kokos goudgeel/bruin is. Daarna uit de pan halen. Olie in dezelfde pan verhitten. Uimengsel toevoegen en 5 minuten bakken. Kokos toevoegen en 1 minuut meebakken. Vlees,water,kokosmelk,suiker en peper naar smaak toevoegen. Aan de kook brengen, vuur laag zetten en onafgedekt 1 uur laten sudderen,tot het vlees mals is. af en toe roeren. Serveren met gekookte of gestoomde rijst. LET OP: de saus moet een dikke laag over het vlees vormen. Lijkt de saus tijdens het koken uit te drogen voeg dan wat HEET water toe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pittige kokosrunderschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven