Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Portugees konijn met sjalotjes recept
Portugees konijn met sjalotjes recept

Portugees konijn met sjalotjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden: Pel de uien en snipper deze. Wrijf de konijndelen in met zout en peper. Pel de sjalotjes en halveer ze. Maak de knoflook schoon. Bereiden: Verhit in een grote braadpan de olie en bak de ui ca. 3 minuten. Pers de knoflook erboven. Voeg de kruidnagels, kaneelstokjes en laurierblaadjes toe. Bak het geheel nog zachtjes 2 min. Schep het met een schuimspaan uit de pan. Bak in dezelfde pan de konijndelen in ca. 5 min. rondom lichtbruin. Voeg uimengsel, tomatenpuree en bouillon toe. Stoof dit met een deksel op de pan 30 min. Voeg aan het konijn sjalotjes, port en 0,15 liter water toe. Stoof met een deksel op de pan het konijn op een lage stand 2,5 uur. Schep het konijn in een schaal. Breng het stoofvocht op smaak met peper en zout. Schenk het over het konijn. Serveersuggesties: Stokbrood of rijst met een snufje kaneel (wij aten kleine harde spruitjes en puree erbij) Variatie: in plaats van rode port 2 eetlepels bessengelei of een glaasje pernod en in plaats van bouillon wildfond Wijn: stevige kruidige rode Spaanse wijn, bv. een Rioja crianza.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit portugees konijn met sjalotjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Portugees konijn met sjalotjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • 2.5 uur stoven na de eerste 30 min is ofwel een typefout ofwel een super taai konijn van een jaar of 12. Ik had na 40 minuten super mals vlees dat van het been loskwam. Bij het kruidenmengsel een ta... Lees reactie
    Norbert van Eyken gaf dit recept op 14 januari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven