Potje Kos

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Laat de spliterwten en de olifantsbonen een nacht wellen.
  2. Snijd de wortels, , en klein.
  3. Doe alles in een grote schaal.
  4. Voeg ook de , en toe.
  5. Bestrooi met en en meng alles door elkaar.
  6. Snijd het vlees in blokjes en bak het in kleine porties tegelijk rondom goed bruin.
  7. Schep de bruin gebakken vleesblokjes in een schaal.
  8. Voeg bij iedere porties een beetje van de 50 gram toe.
  9. Als al het vlees is gebakken, bestrooi het in de schaal met wat en .
  10. Doe de bouillon in de pan en kook in een minuutje alle vleesbaksels los.
  11. Giet de bouillon daarna terug in de kan.
  12. Doe nu, laag om laag, groente- en vleesmengsel in de slowcooker.
  13. Strooi bovenop de fijngesneden .
  14. Gooi de bouillon er op en zet de slowcooker voor 9 a 10 uur op low.
  15. Niet doorroeren!
  16. Serveren met in-de-schil-gekookte en .
  17. Als je geen slowcooker hebt, dan kan het ook gestoofd worden.
  18. Doe dan ook laag om laag, groente- en vleesmengsel in de braadpan.
  19. Zet het op een klein sudderpitje en laat een circa 3 uur stoven, ook hier:
  20. Niet doorroeren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter, runderbouillon, roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • runderbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • roomboter en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
338 kcal
16%2028 kcal
Vetten
13 g.
18%78 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
9%6 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
3%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
6%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%6 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Potje Kos