Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Saltimbocca alla Romana recept
Saltimbocca alla Romana recept

Saltimbocca alla Romana


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem een plakje ham en leg er een kalflapjes op en rol dit samen op. Leg er een salieblaadje op en steek er vervolgens een prikkertje doorheen. Maak een mengsel van bloem, zout en peper en wat Italiaanse kruiden en rol hier de rolletjes doorheen. Bak ze vervolgens in een pan met olijfolie en de helft van de boter goudbruin. Warm de wijn op in een andere pan en blus de Saltimbocca ermee af als die inmiddels goudbruin is geworden. Laat dit zo 4 minuten op hoog vuur staan en leg ze saltimbocca op een warmhoudplaatje. Kook ondertussen water en voeg daar de overgebleven boter in kleine stukjes aan toe. Voeg hier nog wat kruiden aan toe en blijf roeren tot de saus de goede dikte heeft. Giet het vervolgens over de Saltimbocca en smullen maar.

Serveersuggesties

Lekker met frisse salade en Italiaans brood. Het kalfsvlees kan ook vervangen worden door varkensvlees als dit beter uitkomt.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit saltimbocca alla romana recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven