Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal goreng daging peteh (pittig rundvlees gerecht) recept
Sambal goreng daging peteh (pittig rundvlees gerecht) recept

Sambal goreng daging peteh (pittig rundvlees gerecht)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in hele kleine stukjes.
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Snijd de lomboks in ringetjes.
Bak de ui, knoflook en lomboks tot de ui glazig ziet.
Voeg dan het vlees toe en bak het mee tot dat het vlees lichtbruin ziet.
Voeg nu sereh laos, trassi, suiker en peper en zout naar smaak toe.
Los de assam op in water en blus het geheel hiermee af.
Voeg de ketjap en de gehalveerde petehbonen toe.
Laat het geheel 60 tot 70 minuten sudderen
let op dat het vlees gaar is
Als het water te snel verdampt en het vlees is nog niet gaar voeg dan wat water toe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal goreng daging peteh (pittig rundvlees gerecht) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven