Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
SatÚ Babi Hati (satÚ van varkenshaas en lever) recept
SatÚ Babi Hati (satÚ van varkenshaas en lever) recept

SatÚ Babi Hati (satÚ van varkenshaas en lever)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snij deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Hak de kemirienoten zeer fijn.
Maak de lombok schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Snij het vlees in niet te kleine dobbelstenen.
Wrijf in een vijzel de knoflook, kemirienoten, trassi, koenjit, laos, en ketoembar tot een homogene kruidenpasta .
Verhit 2 eetlepel olie in de wok.
Fruit de uien en het kruidenmengsel hierin even aan tot de uien licht beginnen te kleuren.
Voeg een scheutje lauw water toe en los de santen in de saus op.
Laat alles even doorkoken.
Neem dan de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
Marineer het vlees minimaal 12 uur in deze marinade.
Rijg het vlees en de lever om en om aan de stokjes.
Rooster het geheel op een vuurtje bruin en gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit satÚ babi hati (satÚ van varkenshaas en lever) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven