Saté Babi Hati (saté van varkenshaas en lever)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snij deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Hak de zeer fijn.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Snij het vlees in niet te kleine dobbelstenen.
Wrijf in een vijzel de knoflook, , , , , en tot een homogene kruidenpasta .
Verhit 2 eetlepel in de wok.
Fruit de en het kruidenmengsel hierin even aan tot de licht beginnen te kleuren.
Voeg een scheutje lauw water toe en los de in de saus op.
Laat alles even doorkoken.
Neem dan de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
Marineer het vlees minimaal 12 uur in deze marinade.
Rijg het vlees en de lever om en om aan de stokjes.
Rooster het geheel op een vuurtje bruin en gaar.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Saté boemboe koening (saté met kemirienoten knoflook en ui)445m
-
Recept
Babi hati pedis (hete varkenslever)450m
-
Recept
Kalio Hati Dua (lever in saus)445m
-
Recept
Hati goreng kering (gemarineerde, droog gebakken lever)445m
-
Recept
Sate Babi430m
-
Recept
Daging hati pedis (hete runderlever)455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1200 kcal | 60% | 4800 kcal |
Vetten | 16 g. | 23% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |