Schnitzel à la bordelaise

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Pel de en de knoflook.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne schijfjes.
  3. Maak de schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Verwijder de broodkorsten en verkruimel het brood.
  5. Maak de peterselie schoon en hak hem fijn.
  6. Was de lente ui.
  7. Bak het vlees portiegewijs aan in hete en haal het uit de pan.
  8. Breng op smaak met en en leg de stukken in de ovenschaal.
  9. Bak de lenteui (op 1 na) aan inhet braadvet.
  10. Haal de lente uit de pan en fruit de ui en de knoflook erin.
  11. Bak kort de marjoraan en de citroenschil mee.
  12. Voeg de en de toe en laat het geheel 5 minuten smoren, roer er regelmatig doorheen.
  13. Haal de pan van het vuur.
  14. Leg een beetje peterselie apart als garnering en voeg de rest samen met de broodkruimels toe aan de pan.
  15. Breng op smaak met een snufje , en .
  16. Verdeel het tomatenmengsel over het vlees en druk het aan.
  17. Bak het vlees ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  18. Voeg de laatse paar minuten de gebakken lente- toe.
  19. Snijd de achtergebeven in ringetjes en strooi de overgebleven peterselie en over de vleesschotel.
  20. Lekker met gebakken aardappelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
167 kcal
8%1002 kcal
Vetten
14 g.
20%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schnitzel à la bordelaise