Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schnitzel met peperroom en bloemkool recept
Schnitzel met peperroom en bloemkool recept

Schnitzel met peperroom en bloemkool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en doe ze in ruim water. Zet het op het vuur en laat het koken. Op het moment dat het water kookt, moeten de aardappelen nog 15 a 20 minuten koken. Prik met de vork in de aardappels om te controleren of ze gaar zijn. Doe water in de pan en laat dit koken. Als het kookt doe je de bloemkool in het water en kook je het 5 minuten. Giet de bloemkool af en koel het gelijk af met koud water. Laat dit staan. Ondertussen bestrooi je de schnitzel met peper en zout en haal ze door de bloem. Bak de schnitzel in ongeveer 12 minuten goud bruin. Als de aardappelen nog 5 minuten moeten koken voer je de volgende 2 stappen uit: 1) Roerbak de bloemkool in de wok. Zorg ervoor dat de wok en de olie heel heet zijn voor je begint met wokken. 2) Haal het vlees uit de pan, verwijder het vet uit de pan en doe de saus in de pan. Leg het vlees in de pan en kook het op half vuur nog 5 minuten door. Giet de aardappelen af en smullen maar.

Serveersuggesties

Start met het koken van de aardappelen. Voordat het water waar de aardappelen in zitten, kookt, kun je de schnitzel geparneerd en de bloemkool schoongemaakt hebben. Als de aardappelen 5 minuten koken (vanaf dat het water kookt), start je met het bakken van de schnitzel. Zo komt alles het beste uit. Gebruik i.p.v. de bloemkool broccoli.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit schnitzel met peperroom en bloemkool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven