Shikar ka vindaloo (pikante varkenscurry met azijn)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes van 4 cm.
  2. Snijd vetranden en zenen weg.
    Leg het vlees in een kom, giet de azijn erover en bestrooi met .
    Meng alles goed en laat afgedekt 2 uur marineren op een koele plaats.
    Stamp intussen de koriander, komijn en kardemom in een vijzel met de peper, en tot poeder.
    Meng met wat marinade tot een dikke pasta.
    Schep het vlees met een schuimspaan in een schone kom.
    Bewaar de marinade.
    Roer de specerijenpasta door het vlees en laat dit, afgedekt, een nacht marineren op een koele plaats.
    Smelt de in een grote pan met dikke bodem en fruit er de , knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in.
    Roer de laurier en erdoor.
    Voeg het vlees al omscheppend toe en schroei het dicht.
    Draai het vuur hoger en voeg de bewaarde marinade toe.
    Dek af, temper het vuur en laat 1¼ uur zacht stoven tot het vlees helemaal gaar en zacht is.
    Bestrooi vlak voor het serveren met .
    Dien het warm of gekoeld op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
51 kcal
2%204 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Shikar ka vindaloo (pikante varkenscurry met azijn)