Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Shikar ka vindaloo (pikante varkenscurry met azijn) recept
Shikar ka vindaloo (pikante varkenscurry met azijn) recept

Shikar ka vindaloo (pikante varkenscurry met azijn)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in blokjes van 4 cm. Snijd vetranden en zenen weg.
Leg het vlees in een kom, giet de azijn erover en bestrooi met zout.
Meng alles goed en laat afgedekt 2 uur marineren op een koele plaats.
Stamp intussen de koriander, komijn en kardemom in een vijzel met de peper, kruidnagels en kurkuma tot poeder.
Meng met wat marinade tot een dikke pasta.
Schep het vlees met een schuimspaan in een schone kom.
Bewaar de marinade.
Roer de specerijenpasta door het vlees en laat dit, afgedekt, een nacht marineren op een koele plaats.
Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de uien, knoflook en gember op een laag vuur in 4.5 minuten zacht in.
Roer de laurier en chilipoeder erdoor.
Voeg het vlees al omscheppend toe en schroei het dicht.
Draai het vuur hoger en voeg de bewaarde marinade toe.
Dek af, temper het vuur en laat 1 uur zacht stoven tot het vlees helemaal gaar en zacht is.
Bestrooi vlak voor het serveren met garam masala.
Dien het warm of gekoeld op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit shikar ka vindaloo (pikante varkenscurry met azijn) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven