Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Steak au poivre recept
Steak au poivre recept

Steak au poivre


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de helft van de boter in een steelpannetje en bestrooi met de bloem. Laat het niet te heet worden anders wordt de roux bruin en dat is niet de bedoeling. Druppel al roerend de runderfond erbij en vervolgens het nat van de peperkorrels totdat een gladde saus wordt verkregen, die beslist niet te dik mag zijn. Voeg het bouillonblokje toe en laat 3 min. garen op een laag vuurtje. Voeg de peperkorrels toe en de koksroom. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukjes om en om tot de gewenste gaarheid. Neem ze uit de pan en bestrooi ze aan beide zijden met een weinig zout en peper. Leg ze op voorverwarmde borden. Blus het braadvet met een klein beetje water en voeg dit al roerend toe aan de saus. Breng de saus eventueel op smaak met nog wat zout en peper. Giet de saus over de biefstukjes en serveer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit steak au poivre recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Steak au poivre heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 1 recensie

  • Eerst zeezout en peper op de biefstuk doen, en daarna in een hete pan leggen. Geen zout en peper erna opdoen.
    Bezoeker gaf dit recept op 17 augustus 2011 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven