Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tagliata de boeuf  la Santa Rosa recept
Tagliata de boeuf  la Santa Rosa recept

Tagliata de boeuf la Santa Rosa


Ingrediënten


Bereidingswijze


Tagliata komt van het Italiaanse woord tagliare, dat snijden betekent. Na het grillen wordt het vlees dan ook in plakjes gesneden alvorens uit te serveren. Doe de eetlepel balsamico azijn in een kom en los hier een snufje zout in op. Voeg 4 eetlepels olijfolie toe en klop met een garde goed door. Roer de rucola sla door deze dressing. Drapeer op 4 grote borden een bedje van de rucola sla. Halveer de teentjes knoflook en bestrijk elk stuk vlees aan beide zijden met een half teentje. Smeer met een kwastje olijfolie op het vlees. Grill het vlees 2 3 minuten aan elke zijde. Zorg dat het vlees van binnen ros blijft of zelfs rauw. Bestrooi het gegrilde vlees met wat zout en peper uit de molen. Verwijder het eventuele vetrandje. Snijd het vlees in plakken van ca. 1 cm. dik en leg deze dakpansgewijs op het bedje van rucola. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes. Bestrooi het vlees met de geschaafde stukjes Parmezaan en de stukjes gedroogde tomaat. Sprenkel er tot slot een eetlepel truffelolie overheen. Serveer met witte pasta naar keuze en een stevig glas rode Italiaanse wijn, zoals een Valpolicella, Chianti classico of Rosso di Montalcino.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tagliata de boeuf la santa rosa recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven