Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Toltott paprika (Gevulde paprika's) recept
Toltott paprika (Gevulde paprika's) recept

Toltott paprika (Gevulde paprika's)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Hol de paprika's uit. Snipper en fruit 1/4 van de ui. Voeg de rijst toe met wat zout. Schenk er water bij tot het geheel onderstaat. Kook de rijst halfgaar en laat hem wat afkoelen. Schep het gehakt door de rijst en voeg wat zout en peper toe. Vul hiermee de paprika's (tot ca. 1 cm onder de rand, omdat de vulling uitzet). Breng het tomatensap aan de kook, zet hierin de gevulde paprika's naast elkaar, voeg de rest van de ui en de selderij toe en kook het geheel afgedekt langzaam gaar (ca. 50 minuten). Haal de paprika's uit de pan en verwijder de ui en selderij. Verhit het vet in een pan, bak hierin de bloem al roerende lichtbruin en voeg dit met wat suiker aan het tomatensap toe. Zet de gevulde paprika's weer terug in de saus en kook ze nog eens 10 minuten op laag vuur.

Serveersuggesties

Serveer er gekookte aardappelen bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit toltott paprika (gevulde paprika's) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Toltott paprika (Gevulde paprika's) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Klopt weinig van dit recept belangrijkste zit er niet in zoals karwijzaad en knoflook en bouillon en meer dingen niet dit heeft niets met ons Hongaars recept te maken maar zijn Hollandse gevulde papri... Lees reactie
    Marika gaf dit recept op 10 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Er staat: ... bak de bloem .... en voeg dit aan het tomatensap toe.<< De aldus verkregen roux moet niet in het tomatensap maar het tomatensap moet beetje bij beetje in de roux geroerd worden om de ge... Lees reactie
    Danielmclion gaf dit recept op 15 mei 2012 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven