Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaasje en witlof met sesamzaadjes recept
Varkenshaasje en witlof met sesamzaadjes recept

Varkenshaasje en witlof met sesamzaadjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak het witlof schoon. Verwijder de bittere koontjes onderaan. Laat de stronkjes heel. Bak ze kort aan op een hevig vuur, in een nootje boter. Kruid ze met peper en zout. Temper het vuur. Dek de pan af. Laat het witloof 25 tot 30 minuten stoven op een heel zacht vuur. Braad het vlees rondom aan in boter en olie. Kruid het met peper en zout. Dek de pan half af. Laat het varkenshaasje 10 tot 15 minuten verder garen, al naargelang u van rozig of doorbakken vlees houdt. Hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Blus de braadpan met het wildfond. Breng aan de kook. Doe er de suiker, de sojasaus en de azijn bij. Laat tot ongeveer de helft inkoken. Kruid naar smaak. Snijd het vlees in plakjes. Schik ze met de witlofstronkjes op voorverwarmde borden. Lepel wat saus over het vlees, strooi de sesamzaadjes op het witlof. Serveer dit gerecht goed heet. Lekker met gestoomde aardappelen of rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenshaasje en witlof met sesamzaadjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven