Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
varkenshaasje in amaretto recept
varkenshaasje in amaretto recept

varkenshaasje in amaretto


Ingrediënten


Bereidingswijze


De dag ervoor: Smeer je de varkenshaasjes in met zout en peper en mosterd en geperste knoflook en doe er twee eetlepels honing bij en doe er ook gemalen koriander bij , snijd de salotjes fijn en voeg eveneens bij het vlees. Overgiet het geheel met een halve fles amaretto en laat de hele nacht marineren in de ijskast. De dag zelf: Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Neem een ovenschotel en smeer in met boter en leg de gesneden aardappelen laag per laag in de ovenschotel. Doe er op de eerste laag een geperst teentje knoflook bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat en leg vervolgens de twede laag aardappelen erboven op en overgiet het geheel met 4 busjes room tot het ongeveer 3/4 onderstaat. De bereidingstijd bedraagt ongeveer 1.30 uur dus hou er rekening mee. Was de groenten die je wilt gaan gebruiken zoals witloof ,groene tuinbonen en worteltjes. Witloof braad je op klein vuurtje mooi bruin en gaar je in de boter tot ze gaar zijn (koop baby witloof) deze zijn aantrekkelijker om te eten en sneller klaar. Doe er zout en peper bij en een beetje nootmuskaat. Groene tuinboontjes kan je in de diepvries of blik vinden in de supermarkt. Warm deze goed op en doe er wat zout en peper bij en een geperst knoflookteentje of 2 bij (voor je de boontjes opdient doe er de room bij en warm nog even op en doe er dan gemalen peterselie over. Worteltjes stoof je klaar in een klontje boter met wat zout en peper en 2 eetlepels suiker (tip : je kan de worteltjes in zijn geheel of in twee gesneden klaar stoven zodat je eens wat anders hebt) neem liefst een verse bussel jonge worteltjes (deze zijn zoeter van smaak). Het vlees haal je uit de marinade en bak je mooi goudbruin in de pan met een goeie klont boter langs beide kanten bruin. Als het vlees dicht geschroeid is, overgiet je het vlees met de rest van de overgebleven marinade en gaar het vlees op een klein vuurtje (ongeveer 40 minuutjes). Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Doe bij het vlees nog een beetje amaretto (maar dit hang volledig af van de smaak die jezelf wilt. Dik de saus aan met maizena express en voeg er room bij (je kan er eventueel nog een bouillon blokje aan toevoegen “maar dit had af van je persoonlijke smaak). De groenten kan je allemaal terug opwarmen in de microgolf oven voor je ze opdient, uitgenomen de boontjes met room. Eet smakelijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenshaasje in amaretto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept varkenshaasje in amaretto heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Misschien is het verstandig om de hoeveelheden te vermelden. Denk aan je de meng verhouding. Laat dit ook zien aan mensen de meeste mensen kunnen hier niets mee
    Jaccor gaf dit recept op 23 juni 2012 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven